nettvevnotater


skjermbilde-2010-11-01-kl-123858.jpgDet hendte i de tider en ansiktløfting av hele samfunnet. Den bestod ikke av avrynkede kinnfolder og tuber med botox men av nuller og ettall, og ble defor bare kalt digital. Tallene for rundt jorda på ett sekund i et interåndelig nettverk og ble til bilder, lyd og tekst som var du sammen i gråt og latter med hvem du ville alle steder samtidig. Der den fysiske ansiktløfting gjorde menneskene vakre og ensomme, skapte den digitale rufsete samtaler og sosialt liv. Denne tidens helligste skrift ble bare kalt Ansiktboka, eller Facebook på engelsk. (Kronikkform i Aftenposten HER.) Litt gammeltestamentlig språk og Facebook som metafor for den nye medieformasjonen gir mulighet for å reflektere noen større spørsmål relatert til minst to oppslag i avisene de siste ukene.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8QocWsWd7fc[/youtube]
Klikk her for mer info: dfkitext.png

6903033617211805696776.pngn690303361_1223999_4771.jpg

Hadia Tajik bler 26 år i sommar. Te høsten e hu kanskje på Stortinget for AP i Oslo. Hu har allerede vært politiske rådgivar både i arbeids- og inkluderingsdept. og på statsministerens kontor. Nå e hu politiske rådgivar for justisministeren. Eg traff na ein gang i Oslo, på et skriveseminar i regi av Samlaget, så hadde invitert ein haug med wanna-be skrivarar. Det må ha vært i 1999. Hu må ha vært 16. Eg må ha vært 35. Nå ska hu vinna valget med digitale historiefortelling på video, så du kan finna på Facebook og YouTube og sånne plasser – eller f.eks. hos Dagbladet. Tøffe i trynet, den damå. Hu ska laga videofortellingar så mixe politiske sager med personlige historiar. Hu tar ein Obama altså. Bare initiativet e verdt ein femmer på terningen. E innholdet bra, e det ikkje bare ein sekser – det e klart at hu bør rett inn på Tinget. Då tippe eg atte om 12 eller 16 år e hu statsministerkandidat – kanskje den fysste kvinnelige og farga statsledaren i den vestlige verden. Pluss den yngste. Det e ikkje så jævla høge odds på den altså![youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fKo9n7WVkOE[/youtube][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QQiuP0Fl4P0[/youtube]

Jeg blogger for da tenker jeg ikke

2735401175_fcdcd0da03_b.jpg

Jeg skal aldri mer forlate denne underlige bloggen. Her må jeg holde meg fast, for bare her kan jeg det, vel… Jeg skulle gjerne forklare den lykkefølelsen jeg har i meg fra tid til annen, også nettopp nå. Det er virkelig noe musserende som helt og holdent oppfyller meg med lette, behagelige rykninger og som får meg til å tro at jeg har evner, hvis ikke-eksistens jeg med absolutt sikkerhet kan overbevise meg om hvert øyeblikk, også nå. Til minne om K.

Steve Jobs åpenbarer seg på MacWorld 2008 i kveld kl 18.00. I «kjent stil, med svart turtleneck og trange olabukser, lanserer Steve Jobs nye produkter for en voksende skáre av Apple-disipler. En perfekt blanding av Jesus og TV-shop. Kan også nytes som et sosiologisk fenomén», slik den fornektende disippelen Pepe skriver på det frelste Underskog.no.

Neste side »