macintosh_hd_deskto_709380h.jpgHer ser du genkoden til Svartedauden, som Lars Ramberg i dag vant utsmykkingen av Bjørvika-tårnene med. Aftenpostens oppslag i dag heter «Pest i Bjørvika«. Lars sier: «- Da jeg gjorde research til dette prosjektet, viste det seg at vi nordboere muterte etter å ha blitt så hardt angrepet av svartedauen, og at mellom 15 og 20 prosent av oss derfor er immune mot HIV-smitte. Og en genetisk kode slik den fremstilles her, kalles faktisk en barcode.» Lars på sitt beste det. Referanse på referanse. Kode på code. Kritikk på estetikk. Pesten er god for utsmykking – særlig i Bjørvika. Enkelt og greit. Tungt og skummelt. For ordens skyld. De to tårnene lekker eksosen opp fra den kommende Bjørvika-tunnelen. Og snart spretter vi buken på Lars sitt forslag til Nabolagshemmelighet på Ruten i Sandnes.